Trlja i Orada iz folije

IMG_1704

Ovo je moj najdraži recept za ribu!

Jednostavno, brzo, zdravo i sa malo prljavog posuđa :)

Sastojci:

  • trlja 2 kom
  • orada 2 kom
  • mrkva
  • zelene mahune
  • komorač
  • krumpir
  • kapare
  • peršin
  • sol
  • papar

IMG_1638

IMG_1651

IMG_1670

Bitno kod kupovanja ribe:

  • provjerite je li riba propisno rashlađena ili stavljena na led,
  • svježa riba ima blag miris, dok stara miriše po amonijaku ili ustajalosti,
  • ako svježu ribu pipnete prstom, na njoj neće ostati udubljenje,
  • meso treba biti čvrsto i sjajno, bilo da je riba cijela ili u filetima,
  • riba ne smije imati tamne rubove i ne smije biti smećkasta ili žućkasta,
  • oči moraju biti bistre i malo izbuljene,
  • škrge trebaju biti žarkocrvene i bez sluzi.

opširnije..

IMG_1653

Priprema: 20 minuta za sjeckanje i “pakiranje” i pečenje u pećnici (orada 30 min, trlja 20 min).

Za početak zamolite tete koji rade u ribarnici da Vam očiste ribu tako da doma ne morate ništa raditi s ribom, eventualno je treba malo isprati.

Krumpir i mahune sam blanširala, a ostalo povrće sam narezala na štapiće i posložila sve u foliju.

4picasion.com_440496d9631e15574aaab1e722c3757e

Trlja se peče oko 20 minuta, a orada oko 30 minuta na 180°C.

IMG_1689

“Zapakirala” sam oradu, a nakon pečenja je ispala trlja :)

Tablica:

trlja

Dobar tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s