Sendvič sa purećim prsima i pestom

IMAG1382

Ovaj sendvič je napravljen prije puno vremena, čini mi se da tada nisam ni razmišljala o pisanju bloga.

Kao što možete vidjeti i slike su iz tog doba, kada još nisam imala malo čudo od fotoaparata koje imam danas i nisam baš razumjela kako svijetlost utječe na slikanje i sliku. Ove slike su rezultat želje da zauvijek sačuvam ideju, možda čak i moji prvi, nesvjesni koraci u blogerski svijet.

Naime, došlo je do kvara, frižider je jednostavno prestao raditi (neobjašnjivo, pošto je bio poprilično nov i skup).

I morala sam nekako smisliti što ću sve napraviti sa smrznutim divoticama iz zamrzivača, mislim da sam taj dan samo kuhala: za danas (doručak, ručak večeru i užine), za sutra, za vikend, za ponovo smrznuti (s mišlju: taman dok se ohladi i frižider će se popraviti).

I tako je nastao ovaj sendvič, iako već dugo vremena ne jedem kupovne salame i kobasice, do tada mi nije palo na pamet da napravim domaću pureću “salamu”, pokušala sam, uspjelo je i bila je tako fiiina i sočna i pestasta…

Sastojci:

  • pureća prsa
  • pesto genovese (domaći, ako nemate, a dogodi vam se neplanirano odmrzavanje i nemate vremena za napraviti domaći, dobar je i onaj kupovni, ali samo tada!) :)
  • crvena paprika
  • abc svježi krem sir
  • zelena salata (na Utrinskom placu se može kupiti hren salata, (tako ju oni nazivaju), meni je divna, hrskava, ljuta, zelena i sa okusom hrena-prekrasno!)
  • svježi bosiljak

Priprema:

Pureća prsa zarežite nožem da bi dobili veću šniclu, premažite pestom, zarolajte u rolicu (učvrstite čačkalicom) i pecite u vrećici za pečenje na 200°C dok se ne ispeče (ovisi o količini i debljini mesa). Bitno je probušiti vrećicu na par mjesta kako bi dio tekućine ipak mogao ispariti, da ne dobijete kuhano, već pečeno meso :)

u pećnici

IMAG1362

i nakon pečenja

IMAG1380

Kada se meso ohladi, narežite ga na kriške, složite sendvič i uživajte.

Ostatak mesa držite u hladnjaku i potrošite unutar dva dana, tekućinu od pečenja koristite da bi dodatno obogatili sendvič nakon što posložite sve sastojke na njega.

Tablica: za jedan sendvič

Untitled

Dobar tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s